Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 3/4 bardak sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon yada yarıma yakın portakal kabuğu rendesi
- Arzuya göre istenilen miktarda iri kıyılmiş ceviz, kuru üzüm, küp küp doğranmış kuru kayısı, kuru incir.
Yapılışı :
1. Önce yumurtalarla şekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini kabarıp krema olana kadar iyice çırpın.
2. Sıvı yağı yavaşca akıtarak aynı anda mikserle çırparak karışıma yedirin.
3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
4. Hamura önce biraz portakal suyu, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.
5. Kuru yemiş ve cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın.
6. Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza dökün. 350F - 175C derece de 40 dakika pişirin.
7. Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
8. Arzuya göre 1 su bardağı 1 su bardağı pudra şekerini 1 yemek kaşığı kadar vişne suyu veya portakal suyu ile karıştırıp akıcı bir kıvam elde edin.
9. Çatalla alıp kekin üzerine gezdirerek sosunu dökün ve sertleşmesi için beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER :
- 3 yumurta
- 2 közlenmiş biber
- 1 kase bezelye
- 1 kase mısır
- 1 tutam dereotu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr kaşar peyniri
- 100 gr beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- Ustasın dan un ölçüsü
- Siyah zeytin
- Tuz
YAPILIŞI :
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Mikserle iyice çırparak köpürtüyoruz. Sütü ve sıvı yağı döküyoruz.Tekrar çırpıyoruz, içine bezelyeyi ve mısırı atıyoruz.
Dereotunu ve közlenmiş biberi doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Beyaz ve kaşar peynirleri de içine rndeliyoruz. kabartma tozunu, tuzu ve 6 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Üzerine bir kaç tane zeytin batırıyoruz. İsteğe göre susam ve çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- Yarım paket margarin
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon
- 1 avuç kuru üzüm
- Yarım çay bardağı ceviz
- Aldığı kadar un
YAPILIŞI :
Şeker, yumurta ve margarini mikser ile güzelce çırpıyoruz. Ardından süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
Sonra rendelediğimiz limon ve üzümleri ilave edip yağladığımız baton kek kalıbına döküyoruz. Kalıbın altına ceviz de koyabilirsiniz. Kek hazır olunca 170 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Afiyet olsun
MALZEMELER :
- 6 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet ortaboy rendelenmiş havuç
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1/2 su bardağı kuş üzümü
YAPILIŞI :
1. Yumurtaları ve toz şekeri yüksek devirde kabarana kadar mikserle çırpın.
2. Sıvı yağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.
3. havuçları ilave edip tekrar karıştırın.
4. 2,5 su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışıma ekleyin.
5. Ceviz içi ve kuş üzümlerini de ilave edip tahta kaşıkla unu yedirene kadar karıştırın.
6. Kek hamuru çok akıcı kıvamda ise yarım su bardağı daha un ekleyip karıştırın.
7. Tercihen katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın.
8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içi iyice pişip üstü kızarana kadar pişirin.
9. Kaürdan batırıp temiz çıktığında kekinizin içi pişmiş demektir. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 4 edet yumurta (oda sıcsklığında)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 4-5 çay kaşığı kakao
- 2 su bardapı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için :
- 1 paket kakaolu hazır puding
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
YAPILIŞI :
1. Öncelikle derin bir kabın içinde, oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şekeri, köpük köpük oluncaya kadar 2-3 dakika çırpın.
2. Sıvı yağ süt ve kakaoyu ekleyip 4-5 dakika daha çırpın.
3. Şimdi bu karışımdan bir su bardağı kadarını alıp, bir tarafta bekletin.
4. Kalan kek hamurunun içine kabartma tozu, vanilya unu yavaş yavaş ekleyin.
5. Tekrar çırparak tüm kek harcını iyice karıştırıp iyice yağlanmış, 25-30 cm. çapındaki kek kalıbına aktarın
6. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
7. Üzerine sıcakken ayırdığınız kek harcından döküp, çekmesini bekleyin.
8. Kekin soğumasını beklerken başka bir tarafta üzeri için; kakaolu puding, kakao ve sütü orta boy bir tencereye aktarın.
9. Orta ateşte sürekli karıştırarak, katılaşıp koyulaşıncaya dek pişirin.
10. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
11. Kakaolu sosu, mikserle yada el blendırıyla çırpıp, pürüzsüz hale getirin.
12. Son olarak, kekin üzerine bu ılık kakaolu sosu düzgünce sürün.
13. Üzerini çiçek şeklindeki gofretlerle süsleyip servise sunun.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 20 adet petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 bardak un
- 4 paket krem peynir
- 1 limon
- 1 portakal
- 1 bardak toz şeker
- 4 yumurta
- 1 paket krema
YAPILIŞI :
1. Newyorl usulü cheesecake için 20 adet petibör bisküvimizi rondo yardımıyla ufalıyoruz ve üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırıyoruz.
2. Kelepçeli tepsimizi yağlıyoruz ve hazırladığımız bisküvimizi ellerimizle tepsinin tabanına iyice yayıyoruz.
3. Ayrı bir kaseye 1 paket un, 1 paket krema, 1 paket vanilyamızı ekliyoruz ve çırpıcıyla bir güzel çırptıktan sonra kremamızı elde ediyoruz.
4. Ayrı bir kaseye 4 paket krem peynirimizi ve bir bardak şekerimizi ilave ediyoeruz ve kaşıkla karıştırıyoruz. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine 1 bardak sütümüzü ekliyoruz. Daha sonra üzerine 4 yumurta ilave ediyoruz. Yarım limon ve yarım portakal kabuğu rendesini ekliyor ve iyice karıştırarak harcımızı elde ediyoruz.
5. Daha önce hazırlamış olduğumuz kremamızı harcımıza karıştırarak ilave ediyoruz.
6. Harcımızı 1 saat kadar 180 derece fırında pişirmeye alıyoruz. Her yarım saat te bir kekimiz iyi pişsin diye tepsimizi çevirmeyi ihmal etmiyoruz.
7. Kekimiz piştikten sonra dilerseniz sade, dilkerseniz meyveli marmelatları üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
MALZEMELER :
- 2 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 350 gr. peynir
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 2 su bardağı un
YAPILIŞI :
Öncelikle kabaklarınızın kabuklarını soyup tek seferde rendeleyin, (Ezilmesini önlemek için) suyunu sıkın. Bir kapta zeytinyağıyla birlikte peyniri ezin. Bu karışıma rendelemiş olduğunuz kabakları, yoğurdu ve baharatları katın. Yumurtaları bir kapta çırpıp karışıma ekleyin. Tuzunu da katıp iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu kendi aralarında karıştırarak, eleyerek karışıma dökün. Kek hamurunuzu oluşturun. Kalıbınızı yağlayarak harcı dökün ve 180 derece fırında iyice pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
MALZEMELER :
- 3-4 su bardağı (175 gr) tereyağı, oda ısısında
- 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4 yumurta
- 1 + 1/4 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağu kuru üzüm
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı kaklule (öğütülmüş)
- 1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI :
1. Tereyağını, şekeri ve limon kabuğu rendesini iyicr kabarana kadar mikserde çirpin.
2. Yumurtaları ekleyip biraz karıştırın.
3. Ayrı büyükçe bir kasede un, nişasta, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte ekleyin. Kuru üzüm, ceviz, tarçin ve kakuleyi ekleyip karıştırın.
4. Daha önce çırptığınız tereyağlı karışıma spatula yardımı ile ancak birleşene kadar yavaşca karıştırın.
5. Yağlanıp unlanmış dikdörtgen kek kalıbınıza boşaltın.
6. Önceden ısıtılmış 350F (175) dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
7. Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
8. Arzuya göre 100 gr. benmarı usulu eritilmiş çikolatayı kekin üst ve yan kısımlarına bıçakla sürüp çikolata sertleşmeden üzerine kıyılmış yeşil fıstık serpin.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 3 adet soğan.
- 3 adet yumurta.
- 1 paket kabartma tozu.
- 2 çay bardağı süt.
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
- 1 çay kaşığı toz biber.
- 2 çay kaşığı tuz.
- 2 çay bardağı mısır unu.
- 2 su bardağı un.
- Maydanoz.
YAPILIŞI :
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp iyice çırpın. Üzerine süt ve yağı katarak karıştırmaya devam edin. Bu karışıma biber ve tuzu ekleyin, ardından un, kabartma tozu ve mısır ununu kendi arakarında karıştırarak,eleyerek harca katın. İyice karıştırdıktan sonra soğan ve maydanozları ince ince doğrayıp karışıma katın ve hamurunuzu oluşturun. Fırın tepsinizi veya kalıbınızı yağlayıp harcı dökün. 180 derecelık fırında iyice pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMESİ :
- 4 adet yumurta
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket margarın
- 12 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım bardak ceviz
YAPILIŞI :
1. Yumurta ile şeker iyice çırpılır.
2. Eritilip soğutulan margarın, vanilya ve kabartma tozu da eklenir.
3. 12 yemek kaşığı un ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
4. Son olarak elimizle iri kıydığımız cevizlerde eklenerek karıştırılır.
5. Yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece de 30 dk. pişmeye bırakılır.
6. Cevizlerinizi kek hamuruna eklemeden önce, keke ekleyeceğiniz unun içine batırın.Unlanmış cevizler kekin dibine çökmeyecektir.
MALZEMELER :
- 3 adet yumurta.
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker.
- 1 limonun ince rendelenmiş dış kabuğu.
- 3/4 su bardağı sıvı yağ.
- 1 su bardağı yoğurt.
- 3 su bardağı un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- Yarım su bardağı kuru üzüm.
- 3-4 yemek kaşığı damla çikolata.
YAPILIŞI :
1. Fırını 170 dereceye ayarlayıp açın.
2. Toz şekeri ve limon rendesini mikserde biraz karıştırıp limon aromasını şekere yedirin.
3. Yumurtaları ekleyip iyice kabarana kadar yüksek hızda çirpin.(3-5 Dakika çırpın)
4, Sıvı yağı çırpmaya devam ederken ince akıtarak ekleyin.
5. Yoğurdu ekleyip karıştırın.
6. Unu, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin. İlave edip düşük hızda karışana kadar karıştırın.
7. Katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbına aktarıp ısınmış fırında 40-45 dakika kabarıp kızarana kadar pişirin.
8. Kürdan batırıp içinin piştiğinden emin olduktan sonra çıkarıp ılınmaya bırakın.
9. Kalıptan çıkartıp soğuttuktan sonra pudra şekeri ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun
MALZEMELER :
- 100 gr. margarın.
- 3 bardak un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 100 gr. beyaz peynir.
- Yarım bardak kaşar peynir.
- 1 adet dolmalık kırmızı biber.
- 1 bardak süt.
- 1 adet yumurta.
- 1 adet dolmalık sarı biber.
- 1 yemek kaşığı susam.
- 1 tutam nane.
- 1 tutam tuz.
- 1 tutam karabiber.
YAPILIŞI :
İlk olarak biberlerimizi közleyip, kabuklarını soyalım, ırı ırı parçalar halinde doğrayalım.
Unumuzu kullanmak üzere, bir karıştırma kasesine eleyelim. Kabartma tozunuda ilave edip harmanlayalım. İçine tuzu, biberi, ufaladığımız peyniri, kaşarı, karabiberi,margarını, yumurtayı, sütü ekleyip mikserde iyice karıştıralım.
Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökelim. Üzerine susam serpip 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirelim.
Piştikten sonra üzerini naneyle süsleyiniz. Afiyet olsun.