Malzemeler :
- 1 adet yumurta
- 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 3 fıncan un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için :
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından biraz az su
- 1 parmak sucuk
- 1 adet sivri biber
- 3-4 parmak sosis
- 3-4 adet mantar
- Konserve mısır
- Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı :
İlk olarak ince ince doğradığımız sivri biber, sosis, mısır, sucuk ve mantarları çok hafif soteleyin.
Ayrı bir kapta yarım çorba kaşığı domates salçasını suyla iyice karıştırın.
Hamur için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Teflon tavanızı bir miktar margarinle yağlayın. Tavaya hamur karışımını bir kaşık yardımıyla düzelterek yayın. Üzerine salçalı sostan sürün. Daha sonra sosun üzerine sosis, sucuk, biber, mantar ve mısırları dizin.En son olarak malzemeleri kapatacak kadar kaşar peyniri rendesi ilave edin. Kısık ateşte hamurun altı pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler .
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
Yapılışı :
Eklediğiniz unun ortasın bir çukur oluşturup yumurtayı kırın. Yağ ve tuzu katın. Kenardan un alarak ve azar azar su ekleyerek yapış yapış olmayan pürüzsüz, sıkı bir hamur oluşturun. Hamuru 10 dakika kadar yoğurun ve üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 3 parçaya bölün. He bir parçayı unladığınız tezgahın üzerinde açın, çok inceveya çok kalın olmayacak. Açtığınız hamuru ince ince kıvırarak ve bastırmayarak rulo yapın. Rulodan parmak eninde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri açarak bez üzerinde kurumaya bırakın. Bu sırada sosu hazırlayabilirsiniz. en az 3 saat kuruttuğunuz fettucini'leri kaynayan tuzlu suya atarak pişirin.
Çabucak pişiyor bu nedenle başından ayrılmayın. Suyunu süzdükten sonra yapışmaması için biraz zeytinyağı ekleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 1 paket mısır cipsi
- 4 adet taze soğan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 100 gr. taze fasulye
- 200 gr. kırmızı lahana
- 2 yufka
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı soya yağı
- 1 adet yumurta
Yapılışı :
Kırmızı lahanayı, kibrit çöpü şeklinde doğranmış kabak ve havucu, uzun doğranmış taze soğanı ve küçük doğranmış taze fasulyeyi soya yağında kavurun. Soya sosu ve tuzotla tatlandırın. Yufkaları 4'e bölün. Şişman sigara börekleri sarın. 1 yumurta beyazını suyla çırpın. Sigara böreklerini yumurta beyazına bulayın. Bir kabın içinde mısır cipsini ufalayın. Börekleri cipse bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelık fırında pişirin.
MALZEMELER :
- 4 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı süt
- Tuz ve su
İç harcı için :
- 4 yumurta
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
- Sucuk
Üzeri için :
- Tereyağı
YAPILIŞI :
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerin sütü ve az ılık suyu döküyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Açıyı genişleterek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan 9-10 tane beze koparıp yuvarlıyoruz. Hamurları yuvarlıyoruz ve üzerine un serperek dinlendiriyoruz. Kaşar peyniri rendeliyoruz. Sucuğu da ince yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Hamurların üzerine un serpiyor ve merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine açtığımız hamuru koyup kenarlarını kıvırıyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendesi ve sucuk dilimi koyuyoruz. Bir kısmını da uzun klasik pide şeklinde hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Pideler pişmesine yakın arzu ettiklerimize yumurtaları kırıyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Pideler pişince tereyağıyla yağlayarak servis ediyoruz.
MALZEMELER :
- 180 gr. kepekli pizza hamuru
- Domates sos
- 130 gr. mozzarella peyniri
- 1 domates
- 100 gr. ıspanak
- Yarım soğan
- 50 gr. mantar
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
Pizza hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 30-32 cm çapında bir hamur açın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp kıyıiş mantarlar ve ıspanağı birlikte kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pizza hamurunu yağlanmış yağlanmış fırın tepsisine yada pizza tepsisine parmaklarınızla bastırarak açın. Üzwerine ince bir tabaka halinde domatesli sostan sürün ve dilimlenmiş mozzarella peynirini dizin. Kenarlarına dilimlenmiş domatesleri, ortasına da kavrulmuş sebzeleri yayın. 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Fırından alın. Dilileyip servis yapın. Kepekli pizza hamuru yapılışı için, temel pizza hamurunun, 125 gr buğday unu yerine, yarı yarıya buğday ve kepek unu kullanılarak yapılır.
MALZEMELER :
- 3 adet yumurta
- 5 bardak un
- 1 bardak pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı margarin
- 3 tatlı kaşığı mahlep
- 2 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı fındık içi
- Tuz
YAPILIŞI :
1. Derin bir kaba ılık süt ve yaş maya koyup, karıştırın.
2. Sırayla, şeker, yağ, yumurt mahlep ve bir tutam tuz atın.
3. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur tutun.
4. Üstünü örtüp 45 dk.bekletin.
5. Hamur kabarınca 9 eşit parçaya bölün, her parçaya çabuk şeklini verin.
6. Çubuklardan üçünü saç örgü yapın.
7. Yağlanmış tepsiye 3 adet paskalya çöreğini sıralayın.
8. Üstlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.
9. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 5 yemem kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabaertma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
İçi için :
- 4 adet orta büyüklükte elma
- 1çay bardağı şeker
- Arzu edilen miktarda dövülmüş ceviz veya fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için :
- Yumurta sarısı
YAPILIŞI :
1. Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın, şekeri ceviz veya fındığı v tarçını ilave edip, bir kapta kavurun ve soğumaya bırakın.
2. Şeker ve yumurtayı iyice kaarıştırın.
3. İçine yoğurt, sıvı yağı ve tuzu ilave edip biraz daha karıştrırın.
4. Unu vanilyayi ve kabartma tozunu eleyerek, malzemeye ilave edin ve kulak memesinden biraz daha biraz daha yumuşak bir hamur yapın.
5. Hamuru çok incr olmayacak şekilde açın ve ikiye bölün.
6. Elmalı karışımda uzunlamasına koyun ve rulo yapın.
7. Ruloyu örgü yapıp, üst üste geeçirin.
8. Üzerine yumurta sarısı serip, 175 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Su
İÇ HARCI İÇİN :
- 300 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığoı salça
- Tuz
- Karabiber
KIZARTMAK İÇİN :
- Sıvı yağ
SERVİSİ İÇİN :
- Karışık yeşillik
YAPILIŞI :
İlk önce hamuru hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz.Üzerine tuz serpiyoruz.
Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. Az da ılık su döküyoruz. maya eriyene kadar un almadan ortadaki malzemelerle yoğuruyoruz. Maya yumuşayıp eridikten sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamurun kıvamına göre azar azar su ekliyoruz.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlayıp, yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada iç harcı hazırlamaya başlıyoruz. Ayrı bir kaseye kıymayı alıyoruz. Üzerine salçayı eklıyoruz.
Soğanı rendeliyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. İç harcı iyice yoğuruyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Hamur bezelerinin üzerine un serpip, merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Hamurların ortalarına hazırladığımız iç harctan yerleştirip elimizle iyiyce sürüyoruz. Kenarlarına bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harcı yayıyoruz. Daha sonra kenarda kalan boşlukları da iç harcın üzerine doğru katlıyoruz.
Ortası boşluk şeklinde kalacaktır. Tencereye ağzı açıkları kızartmak için sıvı yağ döküyoruz, yağ kızdıktan sonra iç harçlı kısmı aşağı bakacak şekilde tencereye alıp kızartıyoruz.
Pişen ağzı açıkları kevgirle tencereden çıkartıp, havlu kağıt serili tabağa alıyoruz. Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz. Yeşilliklerle birlikte servise hazırlırlıyoruz.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 2 yumurta (birinin beyazını üzeri için saklayın)
- 1 Paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 Paket kabartma tozu
YAPILIŞI :
Aldığı kadar un çekilmiş fındık yapılışı :
Yumurtalardan birinin beyazını ayırın ve fındık hariç tüm malzemeyi karıştırın. Margarinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yuvarlaklar haline getirdikten sonra üst kısmını önce yumurtanın beyazına sonra da fındığa bulayın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşmeden pişirin. Kurabiyeleriniz beyaz kalırsa daha güzel görünür.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 2 tane yumurta sarısı
- 250 gr. eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI :
1. Yoğurt, yumurta sarısı, sıvı yağ, limon suyu, mahlep ve tuz karıştırılır.
2. İçine kabartma tozu ve un eklenip yoğrulur.
3. Yarım santım kalınlığında açılır ve değişik şekillerde kalıplarla kesilir.
4. Poğaçaların üzerine yumurta akı sürülür, susam serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 1 paket 12'lık milföy hamuru.
- 200 gr. beyaz peynir.
- Maydanoz.
- 1 yemek kaşığı margarin.
YAPILIŞI :
1. Milföyleri buzdolabından çıkartarak 4-5 dk. yumuşamasını bekleyin.
2. Bu tariften 6 adet börek çıkacak.
3. Fırın tepsisine yağ kağı serin ve aralık bırakarak 6 adet milföyü dizin.
4. Peyniri çatalla ezin, maydanoz ve margarini ekleyerek karıştırın.
5. Tepsiye dizdiğiniz milflerin üzerine eşit miktarda paylaştırın.
6. Kalan 6 adet milföyün her birini boyuna 8 ince dilime ayırın ve kafes şeklinde örün.
7. Peynirli harç sürdüğünüz milföylerin üzerine düzgün bir biçimde kapatın.
8. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
9. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- Milföy hamuru
- 2 adet yufka
- Yarım kilo kıyma
- 3 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 3 baş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 şişe soda
- Tuz
YAPILIŞI :
1. Biraz zeytinyağlı tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Onlarda suyunu salıp çekince doğranmış domates ilave edilir. Baharatları ilave edilerek Soğumaya bırakılır.
2. Tepsinin bir sırası milföyler kaplıyacak şekilde sıralanır.
3. 1 yufka didiklenir ve milföyun üzerini örtecek şekilde yayılır.
4. Üzerine börek harcı yayılır.
5. Tekrar bir yufka didiklenir ve harcın üzerini örtecek şekilde yayılır.
6. Daha sonra börek tepsisinin tümünü kaplayacak şekilde en son kat olarak milföyle kapatılır.
7. Milföyleri üçgen olacak şekilde kestikten sonra bir şişe sodayı her yere dökeriz. Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiriz. Ertesi gün bir yumurta ve biraz sıvı yağı çırpar, üzerine sürer ve yaklaşık 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz.
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 1 ekmeklik hamur.
- 250 gr kıyma.
- 2 yeşil biber.
- 3 domates rendesi.
- 1 tutam maydanoz.
- Dilediğiniz baharatlar.
YAPILIŞI :
Kıymayı tavada kavurun. Ardından kıyılmış biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. En son domates ve baharatları da ekleyip pişene kadar bekleyin. Tavanın altını kapattıktan sonra maydanozları ekleyip karıştırın. Ekmek hamurunu ufak pideler gibi ayırın ve üzerine harcı dökün. İsterseniz üzerini kapatabilirsiniz. Pidelerinizin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece fırında yarım saat ğişirin. Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 250 gr un
- 200 gr beyaz peynir.
- 150 gr tereyağı.
- Bir miktar ıyılmış maydanoz.
- 15 gr yaş maya.
- 1 adet yumurta.
- Tuz.
YAPILIŞI :
Hamur malzemesini derin bir kab içine koyun. Mayayı bir çay bardağı içinde su ile ıslatarak kabartın ve una ilave edin. Bir sure mayalanması için bekleyın ve tereyağını ekleyin. Daha sonra beyaz peynir,maydanoz ve tuzu karıştırarak ilave edin. Elde ettiğiniz hamuru küçük parçalara bölün ve elinizle şekil vererek yağlanmış bir tepsiye dizin. Fırında 185-200 derecede 30-40 dk. kadar pişirin. Afiyet olsun.