Malzemeler :
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- Doğranmış soğan 1/2 fıncan
- Küp küp doğranmış kırmızı biber 1/2 su bardağı
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı ev yapımı tavuk veya sebze suyu
- 1/2 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 1/4 fıncan rendelenmiş kaşar peyniri.
Yapılışı :
1. Soğanı ve biberi minik minik doğrayın.
2. Tereyağını orta yüksek eteşte tavada eritin.
3. Soğanı ve biberi ekleyip hafifçe pişirin.
4. Arpa şehriyeyi ekleyin.
5. Tavuk suyu ve fesleğen ekleyin ve yüksek ateşte kaynatın. Sonra ısıyı azaltıp 20 dakika karıştırmadan pişirin.
6. Pişince ateşten alın. İyi kombine olana kadar kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
MALZEMELER :
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı bal
YAPILIŞI :
Bütün malzeme küçük bir kaba konur ve biraz koyulaşana kadar pişirilir. Sonra üzümleri öğütmek amacıyla blenderden geçirilir. Ilık olarak bebeğe yedirilir.
MALZEMELER :
- 500 gr yoğurt
- 4 çorba kaşığı bal
- 3 şeftali
- 1 elma
- 2 dilim ananas
YAPILIŞI :
Elmayı ve şeftalileri 1-2 sirke kaşığı sirke eklenmiş suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice kurulayın. Şeftaliler, elma ve ananası küçük küpler halinde doğrayın. Enerji kaynağı meyveli yoğurdu, bu aşamadan sonra çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuz yoğurt ve balı büyük bir kapta karıştırabilir. Meyve küplerini ilave ettikten sonra küçük kaselere paylaştırabilirsiniz.
MALZEMELER :
- Elma
- 1 yaş altına pekmez- 1 yaş üstüne bal tarçın
HAZIRLANIŞI .
Aynı boyutta istediğiniz kadar elma alın, altına zarar vermeden bir bıçak ile ortasını çıkarın. Fırın tepsisine koyun içine pekmez,bal, tarçın tozu koyup 175 derece fırında elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Bebeklere afiyet olsun
MALZEMELER :
- Yarım muz veya bebeğinizin sevdiği bir meyve (elma-armut)
- 3-5 tane bebe bisküvisi
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tabne peynir
- 1 ceviz veya 5 adet fındık
- 1 yumurta sarısı (1 yaş üstü için beyazıyla birlikte)
- Tereyağ
YAPILIŞI :
Ceviz veya fındıkları ezdikten sonra bütün malzemeleri karıştırıp çok koyu olmaması için az su veya taze sıkılmış meyva suyu ile karıştırın...
Yemeyi reddeden bebekler için tüm malzemeleri blendirdan geçirebilirsiniz.
MALZEMELER :
- 3 orta boy elma (kırmızı veya golden)
- 1/2 su bardağı su
- 1/8 çay bardağı tarçın (isteğe bağlı)
YAPILIŞI :
1. Göbeklerini atarak elmaları küpler halinde doğrayın.
2. Elmalar yumuşayıncaya kadar su ve tarçın ile orta kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika kaynatın.
3. Blenderla püre haline getirin. Gerekirse su ekleyin.
MALZEMELER :
- 1/8 avokado
- 1/3 dilim tam tahilli ekmek
- 1/2 ceviz
- 2 badem
- 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı ihlamur
YAPILIŞI :
Ekmek, ceviz ve bademi rondoyla iyice ufalayın.
Diğer malzemeleri de ekleyin.
Kıvamı istediğiniz gibi oluncaya kadar, yeni demleyip ılıttığınız ihlamurla ezin.
Püf Noktası
Yanında 1 çorba kaşığından az labne eşliğinde bebeklere verilebilir. Biraz peynir biraz kahvaltı arada bir yudum ihlamur. Bebeklere afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 1 yemek kaşığı ev yapımı tarhana çorbası
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 sçay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
1. Süt ve suyu bir cevzeye koyduktan sonra tarhana çorbasını ekleyip yavaş yavaş karıştırarak pişiriniz.
2. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, zeytinyağını ekleyiniz.
3. Bazı bebekler damak zevki konusunda biraz tutucu davranabilir.
4. Sevmediği bir tadı ev yapımı yoğurdundan ekleyrek tekrar deneyebilirsiniz.
5. Eğer topaklama olursa blenderden geçirirsiniz.
Bebelere afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 1 çorba kaşığı kıyma
- 1 adet haşlanmış patates
- Çok az salça
- Zeytinyağı
YAPILIŞI :
Kıymayı zeytin yağı ile kavueuyoruz ve az miktarda domates salçası ekliyoruz, biraz daha kavuruyoruz (çok değil) Üzerine haşlanmış ve püre haline gelmiş patatesi ekliyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp biraz daha kavrulmasını sağlıyoruz. Bebeğimize afiyetle yediriyoruz.
PÜF NOKTASI :
Domates salçası yerine kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domateste olur. Eğer bebeğinize çok katı geliyorsa anne sütü yada yoğurdun suyu ile kıvamını açabiliriz.
MALZEMELER :
-Tereyağı
- İspanak
- 1 orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı haşlanmış et
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım fıncan pirinç
- 2 çay bardağı kemik suyu
- Yeteri kadar su
YAPILIŞI :
Yuvarlak doğranmış havuç tereyağında biraz çevrilir. İyice yıkanıp doğranan ispanaklar eklenip 1-2 kez karıştırılır. Salça, ardından et ilave edilip karıştırılır. Kemik suyu ve normal su eklenip kaynayınca pirinç eklenir. Pişmeye birakılır. Bebeklere afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 1 havuç, 1 patates, 1 soğan.
- Bir avuç pirinç.
- Bir avuç bulgur.
- Bir avuç kırmızı mercimek.
- Bir tutam dere otu.
- Zeytinyağı.
- Tuz. (isteğe bağlı)
YAPILIŞI .
Bütün malzemeleri, dereotu hariç, düdüklü tencereye doğruyoruz üstünü bir parmak geçecek kadar su döküyoruz. Zeytinyağı ve tuzuda ekliyoruz kapağı kapatıp, altını kısıp, düdüğü kapatıyoruz. 10 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Kapağı açtıktan sonra bir tutam dereotunu serpiyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Bebeklerimize afiyet olsun.
MALZEMELER :
- Bulgur
- Soğan
- Patates
- Kıyma
- Havuç
- Pancar
- Tam pirinç
YAPILIŞI :
Kullanacağınız kıymanın mıktarına göre bulgur ve bir miktar soğan rendesiyle yoğuruyoruz, minik köfteler yapıp biraz un serpilmiş tabakta unlayıp, zeytinyağında hafif soteliyoruz. Diğer tarafta, havuç, patates, pancarı ve pancarın az miktar yaprak saplarını küp küp doğrayıp sotelemekte olduğumuz köftelere eklıyoruz, 1 kaşıkta pirinç atıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
MALZEMELER :
- 1 Adet ıspanak.
- 1 adet patates.
- 250 gr kereviz.
- 500 gr havuç.
- 250gr brokoli.
- 1 Çay kaşığı zeytin yağı.
- 1 çay kaşığı mercimek.
YAPILIŞI :
1. Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın.
2. Bir tencereye koyup malzemelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.
3. 10-15 dakika kaynatın.
4. Süzgeçten geçirip püre haline getirin.
Bebeğınızın maması hazır.
MALZEMELER :
- 1/2 küçük boy havuç.
- 1/2 orta boy patates.
- 1/2 orta boy domates.
- 1 Yemek kaşığı mercimek.
- Bulgur ve pirinç.
- 1 Yemek kaşığı zeytin yağı.
HAZIRLANIŞI :
Sebzeler iyice yıkanır, küçük küçük doğranır, 1 yemek kaşığı mercimek, bulgur ve pirinç ilave edilerek buharda pişirilir ve en son 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Tel süzgeçten veya blendırdan geçirilerek çocuğa verilir. Tavuk eti veya dana kıyma 1 kibrit kutusu kadar katılabilir.Çocuğa etin ezilerek verilmesi besleyicidir. 1 yaşına kadar tuz katılmamalıdır.
MALZEMELER :
- Yarım çay bardağı yoğurt.
- 2 Yemek kaşığı buğday unu.
- Değişik sebzeler.
- Patates, Havuç, Domates (12 ay üstü) Kereviz,Kabak, Karnabahar vs.
- 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı.
YAPILIŞI :
Malzemelerin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın zeytinyağı eklenir.
MALZEMELER :
- 1 Elma.
- Bir çimdik tarçin.
- Yarım bardak su.
YAPILIŞI :
Elmanızı soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp kesin. Ağzı kapalı kapta su ve tarçınla yumuşayana dek pişirin. Suyuyla birlikte püre yapın.